Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak si stojí různé verze Rage?

Carmack srovnal vývoj Xboxu 360, PS3 a PC.

Redaktoři amerického Game Informeru si nedávno ve studiích id Software zahráli jejich nadcházející akci s otevřeným herním světem Rage - a dokonce ji viděli v pohybu na všech třech cílových platformách.

"Na PC běží ve vyšším rozlišení, s větším vyhlazováním hrán a rychlejším načítáním textur, ale víceméně je to na všech platformách ta stejná hra," řekl k tomu John Carmack, zakladatel a šéf společnosti.

"PlayStation 3 má trochu větší teoretickou výpočetní sílu, takže na něm máme víc prostoru," řekl k druhé platformě Carmack. A hlavní programátor, Robert Duffy, dodal: "Udělali jsme dobře, že jsme PlayStationu 3 na začátku vývojového cyklu věnovali dost času a naučili se s ním pracovat, díky tomu se nám tahle verze opravdu daří."

"Dělat hru pro Xbox 360 bylo určitě snažší," srovnal dvě platformy Carmack. "Rozhodně jsme do verze pro PlayStation 3 museli vložit větší úsilí."

Redaktoři samotného časopisu dodávají, že hra na všech platformách skutečně vypadá velmi podobně, snad jen že playstationová verze ještě momentálně nemá úplně doladěné barvy.

Rage je ve vývoji souběžně ještě pro Apple Macintosh, s jeho verzí jsou ale vývojáři zhruba o týden pozadu a proto ji raději novinářům neukázali.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Rage

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments