Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak spustit Saboteura na ATI?

Také vám padá při otevření deníčku?

Saboteur sotva vyšel a už má na svém kontě první průšvih: přesně dle očekávání skeptiků se totiž tvůrcům z Pandemic podobně jako u Mercenaries 2 podařilo vypustit nedoladěnou verzi hry, která u majitelů grafických karet ATI způsobuje padání při otevírání menu nebo prohlížení deníčku s questy.

Nedávnými propouštěními zdecimovaný tým Pandemic už na řešení pracuje a prozatím nabízí jedinou cestu, související s vypnutím ostatních procesorů u vícejádrových strojů.

Ve Windows je třeba spustit aplikaci "MSCONFIG" (pod Vista ji naleznete v tabulce Start->Run, pod Windows 7 stačí napsat "msconfig" do kolonky systémového vyhledávače), vybrat oddíl "Boot" (ve Windows Vista soubor BOOT.INI), rozkliknout Advanced Options a v kolonce "Number of Processors" (resp. hodnotě "/NUMPROC" u Vista) vybrat číslo "1".

Po restartu stroje by hra dle vyjádření Pandemic alespoň měla jít spustit. Jedním dechem je bohužel třeba dodat, že vzhledem k vysokým hardwarovým nárokům hry je její plynulý chod na jednojádrové sestavě fakticky nemožný - vždyť i samotné oficiální readme doporučuje čtyřjádrové PC.

Read this next