Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak žádaní jsou Numen a Inquisitor?

Prodejní propadáky to určitě nejsou.

Když tvůrci Numen: Contest of Heroes podmínili vznik přídavného obsahu slušnými prodeji, asi si každý položil otázku, jak si toto české RPG vlastně vede. A protože se čísla z auditu GfK Czech nezveřeňují a vyjádření samotného studia Cinemax by nemuselo být objektivní, nejlepší bylo zeptat se největšího domácího online-shopu s hrami.

"Numen ani Inquisitor prodejními propadáky určitě nejsou," řekl Eurogameru manažer obchodu Xzone.cz Martin Schovanec. Na to, kolik kusů se nakonec prodalo Inquisitora, by si prý dopředu nevsadil a překvapilo ho to.

"Odbyt Numena není zázrak, ale na takovou hru jsou výsledky celkem slušné. I když úspěch se musí posuzovat spíše z pohledu budgetové kategorie než vedle nových her v jiné cenové hladině, a tam už to taková sláva není," vysvětlil Schovanec.

A je žádanější Inquisitor nebo Numen? Více se na Xzone celkově prodalo první jmenované hry, protože vyšla dříve a obě patří mezi dlouhodobější držáky. "Ale těžko říct, jak moc frčí jinde, protože Inquisitor je dost hardcore záležitost," dodal manažer obchodu.

Každopádně se zdá, že domácí hráči si k oběma RPG našli cestu i v přeplněné předvánoční sezoně. Splnila prodejní čísla také očekávání Cinemaxu?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
PC
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments