If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jaké je vlastně Sony NGP?

Novináři si s ním už hráli.

Sony se před E3 rozhodlo, že několika vybraným novinářům ukáží svůj očekávaný herní handheld Sony NGP, kterému se dřív říkalo prostě PSP2. A na E3 bude nejspíš odhaleno jeho finální jméno, velice pravděpodobně PS Vita.

První věc, která překvapí je jeho poměrně robustní velikost. Však má ale také jeho displej úhlopříčku 12,7 centimetrů. Rozlišení displeje, který zabírá celou přední stranu zařízení, je sice 960 x 544 pixelů, ale menší rozlišení rozhodně vynahrazují 24-bitové barvy.

Novináři si také pochvalují dvě analogové páčky na zařízení, které sice na první pohled nevypadají moc bytelně, ale stačí s nimi pár minut a zvyknete si na ně. Zajímavý je prý také zadní dotykový prostor. Redaktoři upozorňují, že když začnete zadní stranu NGP hladit (například při lezení po laně v Uncharted), může to mezi lidmi vypadat poněkud... divně.

Zatím není jasné, kolik bude Sony NGP stát, ale už ze zařízení je patrné, že jsou si v Sony vědomi velké konkurence zejména co se týče iPhone a iPadu a novináři měli možnost vyzkoušet si i několik dotykových miniher podobných těm, které jsou k dostání z AppStore.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments