If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Japonská studia musí dělat s Američany

Tak mají šanci přežít, říká Inafune.

Keiji Inafune je legenda z Capcomu, která má na svém kontě Mega Mana nebo Dead Rising. A tvrdí, že pokud chtějí japonská studia přežít, musí spolupracovat se svými americkými kolegy.

Během rozhovoru pro IGN se ho novináři zeptali, jestli by japonská studia neměla s těmi americkými více spolupracovat. Inafune řekl, že pokud to neudělají, v současné ekonomice prostě zkrachují. "Pokud se tou cestou nevydají, nevěřím, že v současném klimatu dokážou přežít. Taková je teď ekonomika."

Chápe, že vzhledem ke kulturní rozdílnosti musí být zákonitě mezi Američany a Japonci třenice, ale i ty se dají obejít. "Opravdu musíte jít do všeho na sto procent, protože na obou stranách budou horké hlavy. To je lidská povaha, jsme strašně sebestřední tvorové. Musíte ale jednat se vzájemným respektem. Když to tak nebude, projekt neuspěje."

Právě to, že Keiji Inafune spolupracuje s Američany, dalo prý Capcomu konkurenční výhodu. "My už tu zkušenost máme a pokud nás někdo nebude následovat, výborně, vyhráli jsme."

Zatímco jeho Dead Rising se vyvíjel kompletně v Japonsku, na dvojce už spolupracoval s kanadským studiem Blue Castle.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dead Rising 2

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments