If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

John Carmack má vizi pro další Quake

Styl spíš jako v jedničce.

John Carmack, šéf id Software, se rozpovídal o tom, jak by to mohlo vypadat se sérií Quake v budoucnosti.

Ačkoliv přiznal, že na dalším dílu Quaka zatím nepracují, ve společnosti je podle něj velmi "silná frakce" lidí, kteří by velice rádi další díl série vytvořili. A možná bychom se mohli vrátit zase ke kořenům - k jedničce. "Ačkoliv na ničem opravdu neděláme, mluvili jsme o tom, že by další Quake mohl být ve stylu toho bizarního, Cthulhu prostředí z jedničky. Že bychom se vrátili k tomuhle směru."

Řekl, že tento směr v sérii by byl zajímavější, než pokračovat ve stylu Strogg po Quake 4. "Je u nás spousta lidí, kteří by se do toho rádi pustili. Sice by taková hra připomínala jedničku, ale pořád by mohla využívat možnosti dnešní doby."

Quake vznikl pro PC v roce 1996. V roli vojáka jste v ní cestovali různými alternativními dimenzemi, abyste zabránili invazi mimozemšťanů. Rok poté vyšel Quake 2, ve kterém už byla představena mimozemská planeta Stroggos. Ve Quake 4 z roku 2005 se v příběhu pokračovalo.

Ředitel id Software, Todd Hollenshead, také tvrdí, že na sérii Quake jen tak nezapomenou. "V naší firmě jsme všichni velkými fanoušky té série."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Quake 4

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments