Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jsou toto reálné fotky či GTA?

Modifikace iCEnhancer dokáže se starou hrou divy.

Pokud jste o tom neslyšeli, pro PC verzi hry Grand Theft Auto IV nějaký čas existuje takzvaný iCEnhancer PC mod. Ten do hry přidává řadu grafických vylepšení, nové textury nebo lepší světelné efekty. Tři roky starou hru prostě dokáže proměnit do nejmodernější grafiky a to tak, že by se hra klidně mohla vydávat za Grand Theft Auto VI (předpokládáme, že pětka bude na současných generacích konzolí, šestka na těch příštích). V podstatě tímto neoficiálním modem změníte prostředí hry do grafiky, se kterou se velice pravděpodobně nebude moct srovnat ani očekávané GTA V (kvůli ohledům na konzole). A takhle by možná mohla vypadat čtyřka, kdyby měla jako primární platformu PC.

Díky tomuto módu se probudila komunita a postupně testuje možnosti enginu použitého v GTA IV. Lidé pak sdílejí své výtvory a jak si všimlo IGN, některé z nich jsou skutečně neuvěřitelné. Některé screenshoty z upraveného GTA IV jsou totiž nerozeznatelné od normálních fotografií. Jen se přesvědčte ve fotogalerii dole. Upozorňujeme, že žádný z těch obrázků opravdu není skutečná fotka. Všechny jsou to screenshoty ze hry, která vypadá trochu jako Project Gotham Racing v otevřeném New Yorku. Otázkou je, jestli hra v této grafice běží i na jiném než NASA počítači...?

iCEnhancer PC mod v současnosti bohužel nefunguje se Steam verzi hry Grand Theft Auto IV. A jak jej nainstalujete?

Nejprve potřebujete patch na verzi 1.0.4.0 (najdete jej například zde). Potom musíte stáhnout Xliveless (zde nebo zde). Do složky s GTA IV vložte pouze Xlive.dll - do stejného místa, ve kterém je spouštěcí .exe soubor. Pak si můžete stáhnout iCEhanced 1.2 (zde, novější verze je zatím v alphě). Soubory nahrajte do vaší GTA IV složky a když se vás systém zeptá, zda chcete přepsat původní soubory, dejte "ano".

Potom otevřete soubor iceconfig, který se vám v základní složce objevil a v sekci TREE změňte následující hodnoty:

[TREE]

LeavesReflectionAmount=0.0

LeavesSpecularPower=0.0

LeavesAmbientAmount=0.95

LeavesColorMultiplier=1.0

LeavesColorPow=1.8

LeavesColorFilterR=1.0

LeavesColorFilterG=1.0

LeavesColorFilterB=1.2

Díky tomu budou stromy vypadat lépe, v původním nastavením jsou moc do zelena a ne moc pěkné. Teď si můžete stáhnout libovolný texturový mód. Doporučujeme mod s názvem "Better City Textures", ale upozorňujeme, že po rozbalení vám tento mód zabere 7 GB místa. Najdete ho na tomto odkaze.

Nové video ze základní verze iCEnhanceru 1.3

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto

PC

Grand Theft Auto IV

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments