If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kinect 2 bude tak přesný, že snímá i pohyb rtů

Bude možná součástí dalšího Xboxu.

Už nějakou dobu se spekuluje, že v roce 2013 by se měla začít prodávat nová generace konzolí Xbox ve dvou provedeních - jedna levná, která bude fungovat převážně jako set top box na streamování videí, a která bude mít integrovaný Kinect. Jenže možná to nebude ten samý Kinect, který známe dnes.

Podle zdrojů Eurogameru by měl být součástí nového Xboxu Kinect číslo 2, jenž bude tak přesný, že dokáže odezírat i pohyby rtů na obličeji. Jeden nejmenovaný vývojář Eurogameru prozradil, že Kinect 2 bude schopen z obličejů hráčů rozeznat například, zda je hráč naštvaný.

V současnosti je Kinect omezen tím, kolik dat může přenášet přes USB. Když v listopadu 2010 vyšel, přenášel obraz v rozlišení pouhých 320x240 a 30 snímků za sekundu. USB je sice schopno přenášet 35 MB/s, ale Kinect mohl používat pouze 15 až 16 MB/s, protože do Xbox 360 může být zapojeno naráz více USB zařízení.

Kinect 2 by měl být ale schopen poslat do Xboxu více informací a tím mít tedy i mnohem větší rozlišení.

K tomu všemu přispívá i nedávné zjištění, že Microsoft nutí všechny vývojáře aplikací na Xbox, aby měly podporu Kinectu. "S novým dashboardem chceme, aby ovládání s Kinectem fungovalo všude." Jenom upozorňujeme, že aplikacemi nejsou myšleny přímo hry, ale například streamovací služby na Xboxu a podobně.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments