If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kinect funguje jako lidský mozek

A proto žere výkon CPU i GPU.

Autor revolučního pohybového ovladače Kinect, Alex Kipman se nechal slyšet, že mozek jeho přístroje se prý nápadně podobá tomu lidskému.

"Funguje vlastně stejně jako mozek kohokoliv z nás. Naše mozky jsou takové obrovské stroje, v nichž se toho spoustu děje, ale to my dáváme stranou a soustředíme se na jedinou věc," vysvětlil Kipman serveru GamesIndustry.

"Dám vám příklad: představte si dítě, kterému je jeden rok. Ukážete mu člověka a lva, a řeknete mu, aby vám popsalo rozdíl. To samozřejmě neudělá, ale jak plyne čas, miminko se naučí souvislosti, historická data a příště už rozdíl na základě zkušenosti snadno odvodí."

"Na stejném principu funguje lidské vnímání celého světa - a také hlavní princip Kinectu. Prostě jsme našemu přístroji ukázali vzorek dat, díky kterému chápe svět podobně jako lidský mozek," tvrdí Kipman.

Právě kvůli tomuhle "učení se" žere Kinect trochu procesorového výkonu z GPU nebo CPU Xboxu 360, ale zároveň prý eliminuje jakýkoliv lag. Podkle Kipmana se ale není čeho bát. "I když si vezmete hru jako Call of Duty: Black Ops, tak navzdory všemu výkonu v konzoli pořád zbývá nepoužitá část CPU i GPU."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments