If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kinect má prodloužit Xboxu život o 5 let

X360 se nyní nachází v polovině života.

Microsoft se již několikrát nechal slyšet, že se Xbox 360 nyní nachází zhruba v polovině svého života. Nyní to potvrdil i jeden z evropských šéfů MS, Chris Lewis. Podle něj právě nový Xbox 360 společně s Kinectem značí skvělý začátek druhé poloviny života Xboxu a také řádné nakopnutí.

„Myslím, že rok 2010 pro nás bude opravdu velký. Pro nás to je ve spoustě ohledů zhruba polovina života Xboxu 360. Nový design a Kinect prodlouží život Xboxu 360 ještě minimálně o pět let.“ Prohlásil v rozhovoru pro Games Industry.

Následuje typické bušení se do prsou, kdy pan Lewis nezapomene upozornit na 25 milionovou hráčskou základnu na Xbox Live, zvýšení prodejů a silnější pozici v Evropě. Xboxu 360 se podle všeho daří a Microsoft si prý stanovil pro příští fiskální rok ještě vyšší cíle, než pro ten současný.

Pokud by se tedy Xbox 360 nyní nacházel zhruba v polovině svého života, měli bychom tu mít novou generaci konzol někdy kolem roku 2015/2016? Nebo tím mohl pan Lewis myslet tzv. aktivní život konzole – v tom případě by mohl nástupce Xboxu spatřit světlo světa například v roce 2011/2012 a Xbox 360 by se přestal vyrábět, prodávat a podporovat v roce 2015/2016. To je stále ale velmi daleko a žádné náznaky nejsou, i když současná generace konzol jede nezvykle dlouho.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments