Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kingdoms of Amalur MMO bude možná už tento rok

Prokecnul to Todd McFarlane.

Pokud se těšíte na pokračování Kingdoms of Amalur: Reckoning, asi si ještě nějakou dobu počkáte. Prioritu má teď podle všeho MMO ze světa Kingdoms of Amalur a podle Todda McFarlena by mělo vyjít už letos.

McFarlena, který je uměleckým ředitelem 38 Studios, to prozradil v rozhovoru se serverem Up At Noon. Řekl, že hra by měla vyjít koncem tohoto roku.

Kingdoms of Amalur MMO má pracovní název Project Copernicus a pracuje se na něm už spoustu let. 38 Studios na hře pracují už od roku 2007, což potvrdilo dřívější spekulace, že se na MMO dělalo ještě dříve než na singeplayerové RPG Reckoning z téhož světa.

Podle jeho slov navíc Reckoning měla být úplně jiná hra a se světem Kingdoms of Amalur neměla mít nic společného. Začali na ní pracovat Big Huge Games ještě pod hlavičkou THQ. Big Huge Games ale potom koupilo 38 Studios a RPG přepracovali tak, aby se hodilo do univerza Kingdoms of Amalur.

To, že pracovali na obou hrách současně, bylo podle jeho slov dost riskantní, protože kdyby nemělo Kingdoms of Amalur: Reckoning úspěch, dost zásadně by to poškodilo šance MMO.

Startovní trailer z Kingdoms of Amalur

Read this next