Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kolik asi bude stát Natal?

Dáte za něj tolik co za jednu novou hru.

Analytika společnosti Wedbush Morgan, Michaela Pachtera, už někteří neberou příliš vážně. Naposledy mu šéf Gearboxu připomněl, jak se seknul se svým odhadem, že Borderlands budou propadákem kvůli uvedení v napěchované sezoně, i když se jim nakonec velmi dařilo. Nicméně když toho věští tolik, je logické, že mu občas něco nevyjde.

Tentokrát se v pořadu GameTrailers znovu vyjádřil k ceně pohybového ovladače Natal. "Můj tip, který vychází z konzultace s hardwarovými odborníky, je cena kolem 50 dolarů za Natal," řekl Pachter. Microsoft ji zatím oficiálně neoznámil, očekává se, že k tomu dojde na červnové E3.

Podle Pachtera je vysoce nepravděpodobné, že by zařízení plánované na letošní Vánoce stálo více než 80 dolarů, protože Microsoft na samotné kameře vydělávat nehodlá. Počítá prý s tím, že mu budou vynášet až potom provize ze všech prodaných her s podporou Natalu. Stejně to funguje i u základní konzole.

Můžeme u nás kalkulovat s pouhým přepočtem 50 dolarů = 1000 Kč? Nikoliv. Důležité je, že analytik těmi odhadovanými 50 dolary myslí částku, jakou v USA běžně stojí kterákoli nová áčková hra. A tyto cenové relace se zemi od země liší.

V České republice proto Eurogamer.cz předpovídá cenu Natalu zhruba na úrovni, kolik korun dáte za nepoužitou xboxovou hru - tedy kolem 1400-1700 Kč. Předpokládá se, že za tyto peníze dostanete ke kamerce ještě přibalenou nějakou menší hru. Něco jako bylo Wii Play u druhého ovladače k Wii, ačkoli to zatím nebylo oficiálně potvrzeno.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments