Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kolik stojí která stáhnutelná VITA hra na PlayStation Store?

Navíc tam jsou odteď dema Uncharted a FIFA.

Ještě minulý týden obchod PlayStation Store na VITA nefungoval, ale dnes odpoledne, krátce před oficiálním zahájením prodeje konzole v Evropě prošel aktualizací. Z našeho regionu se tam prý momentálně žádný obsah neukazuje, což se jistě spraví časem. Především jsme se díky tomu dozvěděli, kolik bude který stáhnutelný obsah pro VITA stát.

Nejdražšími downloady jsou FIFA Football a F1 2011 za 50 eur. Uncharted: Golden Abyss (k tomu je už i DLC) a Ultimate Marvel vs Capcom stojí 45 eur, zatímco okolo 40 eur dáte třeba za Virtua Tennis 4: World Tour Edition či Rayman Origins. Jinými slovy, tyto velké hry se u nás vyplatí koupit raději v kamenném obchodě (např. Xzone), kde kupodivu obvykle stojí o pár stovek méně (např. FIFA za 1099 Kč nebo F1 2011 za 949 Kč) než digitální distribucí přímo od Sony, i když logika říká, že by tomu mělo být spíš naopak.

Pozitivní je, že většinu vlajkových her si na VITA můžete nejprve zdarma vyzkoušet v demoverzích. Ke stažení tam ode dneška jsou hratelné ukázky Uncharted: Golden Abyss, Modnation Racers Road Trip, Dynasty Warriors Next, Unit 13, FIFA Football a Wipeout 2048.

Ceny menších stáhnutelných VITA exkluzivních her od Sony jsou ještě přijatelné (Escape Plan za 13 eur, Motorstorm RC za 6 eur), ale nepochopitelně vysoko jsou naceněny multiplatformní hry: Plants vs Zombies pro VITA za 11 eur (pro iPhone stojí 2 eura) nebo Dungeon Hunter: Alliance (35 eur, pro PS3 stojí 12 eur a na iOS pár eur za všechny díly).

Volně dostupné na PS Store jsou pro VITA ode dneška čtyři aplikace pro sociální služby: Facebook, Live Tweet, Flickr a Foursquare. Stejně tak se zdarma dají stáhnout minihry jako Table Tennis, Fireworks a Cliff Diving. Zajímavé jinak je, že pro multiplayer některých her (Everybody's Golf, Reality Fighters a Wipeout 2048) z druhé ruky potřebujete stejně jako u velkých konzolí docela drahý Network Pass za 10 eur.

Většina plných her má velikost kolem 1 GB, takže je potřeba přičíst náklady na paměťové karty, které u nás stojí 499 Kč (4 GB) až 1899 Kč (32 GB). Zapomenout se ale nesmí na funkci Cross Platform Play, díky níž za některé hry stačí zaplatit jednou a můžete je hrát jak na VITA, tak na PS3.

Kompletní ceník a nabídku her a aplikací ke stažení ode dneška z PlayStation Store najdete zde.

Video o hraní VITA verze FIFA

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments