If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kompilace všech Gothiců od původních tvůrců

Arcania ale chybí - proč?

Comgad dnes oznámil přípravu kompilace Gothic Complete Collection. Podle názvu, obalu i titulku tiskové zprávy "všechny hry série Gothic v jedné neuvěřitelné kolekci!" by člověk čekal, že v ní najdeme opravdu všechny díly této německé RPG série, ale úplně kompletní edice to bohužel není.

Součástí balení budou: Gothic 1, Gothic 2 Gold (Gothic 2 + Gothic: Night of Raven) Gothic 3, Gothic 3: Forsaken Gods, komunitní patch a jako bonus 100-stránkový tištěný artbook.

Arcania: Gothic IV z roku 2010 (ani mizerný datadisk Fall of Setarrif) v ní bohužel nenajdeme, přestože slovo Gothic nesla a do série proto též spadá.

Když jsme se na důvody absence zeptali marketingové manažerky Karolíny Koucké, odpověděla: "Tato kolekce je hlavně určena fanouškům původní série Gothic od vývojářského studia Piranha Bytes, na Arcanii a Setarrifu už pracovali jiní lidé."

Kompilace všech starých dílů Gothicu v češtině pro PC vyjde 20. dubna, což od Comgadu působí jako zjevný protitah vůči novému Risen 2 od stejného studia (Cenegy), a bude stát 499 Kč (Xzone).

Začněte jako bezejmenný hrdina ve vězení na ostrově Khorinis v Gothic 1 a postupně se propracujte až ke třetímu dílu, který se odehrává v pevninském království Myrtana. Staňte se svědky zničení magické bariéry i pádu draků, přijďte na kloub spoustě záhad a rozhodujte, jak se bude vyvíjet boj mezi lidmi a skřety. Vaše činy ovlivní celou říši a povedou ji buď k lepším zítřkům, anebo naopak. Váš úděl i osud Myrtany spočívá jen ve vašich rukou! Ponořte se do obrovského, živoucího světa, setkávejte se s osobitými postavami a prožijte báječný příběh série Gothic.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Gothic 3

PC

Related topics
PC
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments