If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kooperativní náplň v Lost Planet 2

Vzájemná výpomoc při teplotním deficitu.

Původní Lost Planet měl prodat přes milion kopií, dá se tedy očekávat, že v mnoha směrech vylepšené pokračování zaboduje ještě více. Tvůrci se ve dvojce snaží odstranit všechny dříve kritizované nedostatky, za všechny lze aspoň zmínit, že postava se nyní pohybuje rychleji - plus je tu tlačítko pro sprint, a neztrácí životně důležité tělesné teplo, které bylo nutné v jedničce neustále doplňovat. Navíc se nyní singleplayerovou kampaní budete moci prohnat společně se třemi dalšími hráči, skrze co-op režim.

Postupem hrou bude možné odemknout spoustu věcí a upravit si tak vlastní postavu způsobem, že bude vyhlížet buď zcela unikátně, nebo alespoň odlišně od vašich parťáků. Třebaže byla v úvodu zmínka o skutečnosti, že nebudete přicházet o tělesné teplo, není to vlastně tak úplně pravda. Pilotováním mechů nebo využitím některých typů zbraní se znovu připravte na možný teplotní deficit, nicméně vaši kamarádi ve zbrani vám budou moci podat pomocnou ruku. A převést vlastní přebytečné teplo zacílením vaší osoby na dálku do vašeho obleku.

Jiný motiv spolupráce pak byl k vidění redaktory IGN, kteří si vyzkoušeli společný boj proti obrovité kreatuře evokující mloka. Opět přišel ke slovu vystřelující hák, umožňující uchycení na vyvýšených místech, odkud bylo následně možné vést atak na zranitelná místa mloka. Po chvíli přišlo dokonce proskočení do jeho tlamy! Což byl případ dvou vojáků, co se nehezkými útrobami proklouzali až na konec, aby je mlok následně vyvrhnul a celé si to museli - pro další dílčí úspěch v boji - zopakovat. Zbyvší dva vojáci zatím udržovali pozornost nepřítele takříkajíc zvenku. Capcom tady evidentně sází hodně na efekt a vyjma otevřenějšího prostředí chce nabídnout konfrontaci se skutečně monstrózními organismy. Otázkou zůstává, jak to vlastně bude celé fungovat při sólo hraní.

Lost Planet 2 se objeví na PC a konzolích X360 a PS3 dost možná koncem tohoto roku.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Lost Planet 2

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Comments