Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Které EA hry byly loni nejúspěšnější?

Ještě letos vyjde neoznámená velká FPS.

Electronic Arts oznámila pět svých her, jejichž prodeje v roce 2010 překročily pět milionů kusů. Těmi šťastlivci jsou FIFA 11, Medal of Honor, Madden NFL 11, Need for Speed: Hot Pursuit a Battlefield: Bad Company 2.

Čerstvý Dead Space 2 se sice začal prodávat teprve nedávno, ale už teď prodala EA obchodům téměř dva miliony kusů hry. Druhý díl tak překonává prodeje prvního Dead Space v poměru 2:1. Dead Space coby značka má tedy zářnou budoucnost nepochybně zajištěnou.

Šéf EA, John Riccitiello také naznačil, že EA ještě letos vydá doposud neoznámenou FPS hru, čímž chce pokračovat v dlouhodobém plánu - převzít korunu nad lukrativním trhem FPS stříleček. Riccitiello zdůraznil, že v roce 2010 se v tomto směru EA dařilo - jak Battlefield: Bad Company 2, tak Medal of Honor byly úspěšné a stále se prý dobře prodávají. Letos se pak EA chystá vydat Crysis, Bulletstorm a onu tajemnou neoznámenou hru.

Jakkoliv by se mohlo zdát, že se EA daří, není to úplně tak pravda. Aktuálně totiž EA vykázala za poslední kvartál (končící prosincem 2010) ztrátu 322 milionů dolarů. Za stejné období v roce 2009 byla ztráta přitom "pouhých" 82 milionů dolarů, jak reportuje náš sesterský web GamesIndustry. Dá se tedy očekávat, že EA bude hrát v následujících letech stále více na jistotu a bude se držet osvědčených značek, které mají velké prodeje zaručené.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield: Bad Company 2

iOS, PS3, Xbox 360, PC

Dead Space 2

PS3, Xbox 360, PC

See 4 more

FIFA 11

iOS, PS3, Xbox 360, PS2, Nintendo Wii, PSP, PC, Nintendo DS

Madden NFL 11

iOS, PS3, Xbox 360, Nintendo Wii, Nintendo 3DS

Medal Of Honor

PS3, Xbox 360, Nintendo GBA, PC

Need for Speed: Hot Pursuit

iOS, PS3, Xbox 360, Nintendo Wii, PC

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments