Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

L.A. Noire studio se definitivně rozpadá

Prodávají své značky, propouští.

Už dříve se spekulovalo o tom, že australský vývojářský Team Bondi, který stojí za vynikajícím L.A. Noire, je na pokraji krachu. Jak se ukazuje, skutečně tomu tak bude. Team Bondi totiž prodali všechny své herní značky a majetek společnosti Kennedy Miller Mitchell. KMM je multimediální studio, které vlastní George Miller, tvůrce filmové série Šílený Max. Pracují na animovaných filmech, na hraných filmech a také na videohrách.

KMM tedy nekoupilo Team Bondi, jak se spekulovalo dříve, ale pouze odkoupili jejich značky a nabídli zaměstnancům Team Bondi dvě možnosti - buďto budou pracovat pro KMM, nebo dostanou odstupné a budou bez práce.

KMM v současnosti pracuje na animovaném filmu Happy Feet 2 a také na novém filmovém zpracování Šíleného Maxe, ke kterému vzniká také videohra. Šéfem studia je Cory Barlog, režisér God of War 2.

O sérii L.A. Noire se bát nemusíte, protože tu Team Bondi nevlastnilo. Majitelem této série je Rockstar, kterému tak zůstává. Team Bondi byla v podstatě pouze námezdní síla, což vlastně znamená, že i když má hra úspěch - prodalo se jí podle včerejších informací už 4 miliony kusů - samotný Team Bondi z toho příliš nemá. Stejně tak Team Bondi nevlastní technologii, díky které se L.A. Noire tak proslavil - tedy přenesení tváří herců na postavy ve hře. Společnost Depth Analysis je majitelem této technologie.

Zajímavé také je, že z Team Bondi odešla spousta lidí právě do KMM kvůli špatným pracovním podmínkám v Team Bondi. Když se ukázalo, že šéf Team Bondi komunikuje s KMM, několik zaměstnanců, kteří se takto přesunuli, byli z toho poměrně nervózní.

Rozpad studia ještě nebyl oznámen oficiálně, ale dle australských zákonů na to mají 28 dní, takže si nejspíš ještě měsíc počkáme na tiskovou zprávu.

Read this next