Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Left 4 Dead 2 na E3 potvrzeno

Skupinka přeživších vyzbrojená motorovkou.

Když nám dorazil do schránky mail od Valve s nabídkou schůzky na E3, byli jsme požádáni o diskrétnost. "Mlčte jak hrob a už vůbec nečekejte, že bych vám dopředu prozradil, o co půjde," vyhrožoval tehdy PR manažer Doug Lombardi. Všichni v redakci jsme tak nějak tipovali vlekoucí se Half-Life 2 Episode Three, ale nakonec tomu bude jinak. Důvěryhodný zdroj z herního průmyslu nám potvrdil, že tím titulem Valve na E3 bude příští týden skutečně pokračování zombie akce Left 4 Dead. Blog Destructoid, který s tímto přišel jako první před pár dny, se nemýlil.

Podle jeho informací se hra bude odehrávat zhruba ve stejném časovém období a shodných levelech jako jednička, ale tentokrát mají čtyři přeživší bojovat s infikovanými v jiných částech těchto lokací. Destructoid podotkl, že mu to připomíná vedlejší úkoly z Resident Evil 4: zatímco jedna postava plnila svou misi, jiná se věnovala něčemu jinému nedaleko. Nesedí vám to k politice Valve? Nejste sami.

(Poznámka od Levise: Pokud by tomu skutečně mělo být takhle, pak se Valve zřejmě rozhodli jít stejnou cestou, jako např. autoři nedávno oznámeného Lego Indiana Jones 2: vytvoření nových levelů v již existujícím prostředí je totiž vývojářsky maličko náročné, pracuje se převážně s již existujícimi modely, texturami atd. A ve výsledku to znamená spoustu nových levelů za nesrovnatelně méně investovaného času a úsilí - osobně bych ale doufal, že Valve se k něčemu podobnému nesníží, a že jde jen o nepotvrzené spekulace.)

Samozřejmostí se stanou nové zbraně, méně obvyklé jsou již nástroje pro boj na blízko: baseballová pálka, sekyra nebo motorová pila. Že by inspirace v Dead Rising a jeho improvizování s tu a tam nalezenými předměty? Pokud zdroj Destructoid nelže, vydají Electronic Arts hru Left 4 Dead 2 pro PC a X360, stejně jako první díl. Více příští týden v traileru a - pokud vše klapne - v našich vlastních dojmech z E3.

Read this next