Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Letošní Call of Duty bude méně úspěšné

Šokující prohlášení přímo od výrobce.

Když slýcháme o pokračování nějakého bestselleru, automaticky nesmí chybět prohlášení, jak bude nový díl ještě mnohem lepší než ten předešlý. Něco takového se považuje za nepsaný standard a všichni se to naučili pouštět druhým uchem ven. Pokud by tohle nezaznělo, s hrou se děje něco divného. Když však výrobce přizná pravý opak, je to na pováženou.

"Uvědomujeme si, že Modern Warfare 2 dosáhlo bezprecedentního úspěchu, což připisujeme jeho kvalitě, podpoře ze strany prodejců, marketingu i relativně přívětivému prostředí na trhu," začal zeširoka šéf Activisionu Mike Griffith. Myslel tím vyklizení pozic od ostatních her, posunutých kvůli MW2 na zimu.

"Dopředu ale nepočítáme s tím, že by se nám s letošním dílem Cal of Duty podařilo stejný úspěch zopakovat," nečekaně upřímně doplnil a snížil tak ambice chystané hry.

Co ho k tomuto názoru vede? Prý má být před Vánocemi 2010 tužší konkurence (Medal of Honor, Crysis 2). O svěření sedmého Call of Duty, údajně zasazeného do Vietnamu, "horšímu" studiu, raději nic neřekl - to je jasné, přece nebude střílet do vlastních řad.

Každý den zkrátka nemůže být posvícení. Na druhou stranu, Activision věří v růstový potenciál (oproti World at War) díky tomu, že Modern Warfare 2 dokázalo přitáhnout k sérii spoustu nových zákazníků.

O údajném přidělení Modern Warfare 3 a spekulovaných pracech Infinity Ward na zbrusu novém MMO jinému studiu nepadla ani zmínka.

Read this next