Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Machinarium za 99 Kč na stáncích

V české verzi od tohoto víkendu.

Jakub Dvorský, hlava domácího nezávislého studia Amanita Design a také výtvarník nadcházejícího Svěrákova dětského filmu Kuky se vrací, nám dnes dal vědět příjemnou zprávu. Jejich úspěšná logická hra Machinarium konečně vychází na DVD a půjde o českou verzi.

"K sehnání bude ve všech dobrých trafikách od 10.4. za pouhých 99 Kč," píše v oznámení. Dosud bylo Machinarium k objednání jen přes internet a vyšlo touto cestou na pár stovek. Na Steamu stojí stále 15 eur, slevové akce platily jen krátkou dobu.

V čem přesně ta lokalizace spočívá, když všechno ve hře včetně nápovědy je záměrně řešeno jen obrázky nebo animacemi? Update Jakub Dvorský to Eurogameru vysvětlil: "Česky je jen menu a tutoriál v prvním levelu. Jinak je hra beze slov, takže není co lokalizovat."

Podle jeho slov jde hlavně o to, že to je první DVD verze dostupná v Česku. "Navíc je za hodně dostupnou cenu, takže si ji snad budou moci dovolit koupit i někteří piráti, kterých je u nás fakt hodně," povzdychl si tvůrce Machinaria.

Souběžně vychází také hra Samorost 2 od stejných autorů za 49 Kč. Obě balení obsahují hru pro Windows i Mac a originální soundtrack v MP3 formátu. A podle čeho v trafice poznáte obal?

Read this next