If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Mass Effect 2 skončí smrtí

Shepard to nemusí přežít (pozor, spoiler).

O téměř sebevražedné misi velitele Sheparda již víte z našich dojmů a tudíž tušíte, že Mass Effect 2 vás vezme do mnohem nebezpečnějších koutů galaxie. Producent hry, Casey Hudson, na svém blogu nyní přiblížil, jak to bude se Shepardovou dřívějším teaserem avizovanou smrtí.

"Vaše přežití bude záviset na tom, jak dobrý si vybudujete tým, tedy koho do něj přizvete, jak je vybavíte a také, nakolik vám jeho členové budou loajální," napsal Hudson.

"Když dojdete na samotný konec příběhu Mass Effectu 2, dostane se vám jednoho z mnoha vyvrcholení. Pokud jste se na něj nedostatečně připravili, může skončit tím, že Shepard za svůj úkol položí život."

Hudson také naznačil, že tato definitivní mise se vám otevře již v dřívější části hry, a že tedy bude skutečně jen na vás, kdy se budete cítit dost připraveni.

"Může to skončit tak, že přežije celý Shepardův tým, anebo i tak, že všichni včetně velitele budou na misi zabiti," naznačil producent. "A pro každou z postav to znamená, že pokud ji necháte zemřít na konci dvojky, neobjeví se ve vašem Mass Effectu 3."

Následky jsou jasné: poté, co na obrazovce odjedou titulky, se totiž vrátíte zpět do herního světa a budete jej moci prozkoumávat, což by bez ústřední postavy pochopitelně nebylo tak zábavné.

Pokud ovšem hlavního hrdinu pohřbíte, neznamená to samozřejmě, že si třetí díl nezahrajete - jen byste se pak v něm zhostili role "obyčejného velitele" a nikoliv samotného Sheparda.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mass Effect 2

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments