Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Máte problémy s Duke Nukem Forever?

Tady jsou návody na vyřešení bugů.

Duke Nukem Forever je na světě a podle prvních reakcí z hráčské obce ho trápí menší porodní potíže. Gearbox už na svých stránkách zveřejnil pár tipů, jak se s nimi vypořádat, a totéž činí i softwarově nadaní jednotlivci z nejrůznějších koutů světa. Vybíráme ty, které jsme našli v době psaní článku.

Pokud jste zasahovali do konfiguračních souborů a hra se odmítá spustit, je prý nutné smazat konfigurační soubor, který by se měl nacházet v adresáři "C:\[cesta_k_vaší_složce_se_Steamem]\userdata\10215801". To poslední číslo je pouze orientační, ve vašem případě patrně bude jiné - této složce ale každopádně smažte podsložku, jež má naopak číslo fixní: 57900, což je Steam ID pro Dukea. Tím by se mělo veškeré nastavení vyresetovat.

Jestliže máte grafickou kartu od ATI a některé textury se vám při hraní nenačítají správně, zkuste v nastavení své karty změnit nastavení "SmoothVision HD Anti-Aliasing" na "Use Application Settings". Pokud vám hra na ATI padá ihned po startu, zkuste naopak zapnout funkci "Force Anisotropic Filtering".

Majitelům grafických karet od Nvidie se doporučuje nastavit anizotropické filtrování, antialiasing a v-sync na "Application-controlled Setting".

V případě jiných problémů s grafikou, černou obrazovkou nebo problémy s renderováním se doporučuje samozřejmě aktualizace driverů (ty pro Nvidii naleznete zde, pro ATI pak tady).

Při nízkém frameratu nebo dlouhém loadování byste měli zkusit vypnout v-sync a nastavit vyhlazování hran na minimum, stejně tak speciální post-efekty a filmové zrno.

Jako obecné řešení pro všechny problémy se jinak doporučuje reinstalace Microsoft C++ ve verzích 2005, 2005 SP1, 2008 nebo 2008 SP1, dále reinstalace DirectX 9.0c, ověření cache hry či spuštění Dukea s administrátorskými právy.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Duke Nukem Forever

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments