If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Měsíční poplatky za StarCraft 2 i jinde

Po Rusku i Jižní Amerika a možná...

V Rusku má být StarCraft 2 dostupný za sníženou cenu, ale s možností placení měsíčních poplatků za multiplayer. Nyní bylo oznámeno, že tento model bude aplikován i pro Jižní Ameriku.

Jedná se v podstatě o stejný systém - hráči si koupí SC2 a v balení dostanou možnost hrát multiplayer po dobu 60 dní zdarma. Jakmile tento čas vyprší, budou si moci zakoupit 30 nebo 60 dnů dalšího hraní. V podstatě stejný systém jako u placených MMO her. Ceny za tyto poplatky zatím nebyly oznámeny.

Hráči budou mít samozřejmě možnost zakoupit si StarCraft 2 bez nutnosti placení měsíčních poplatků - a to na Battle.netu, za 60 dolarů. Plus je samozřejmě možný nákup přes internet v zahraničních obchodech - v tomto směru nemá být StarCraft 2 nijak omezený.

K tomuto kroku se vyjádřil šéf Blizzardu, Mike Morhaime následovně:

“Jedním z našich design cílů pro StarCraft 2 je, aby byl přístupný pro velké spektrum hráčů. Od začátečníků, až po veterány. Stejný přístup platí i pro platební možnosti - chceme nabídnout hráčům takovou flexibilitu, aby si sami určili, jak chtějí hru hrát.”

Tento alternativní platební plán má být dostupný i v některých zemích východní Evropy. Tyto země zatím nejsou jmenovány, ani naznačeny. Je tedy teoreticky možné, že by se tento model mohl týkat i nás - pro americké firmy jsme totiž východní Evropa jako poleno.

Nabídka to určitě není špatná - mít k dispozici StarCraft 2 za nižší cenu s krátkodobým multiplayerem na vyzkoušení a s možností doplatit. Nebo si koupit “neomezený” StarCraft 2 za normální, případně mírně vyšší cenu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

StarCraft II: Wings Of Liberty

Video Game

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments