If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Metro: Last Light se hodně opozdí

A odhalen kompletní jízdní řád THQ.

THQ dnes nepotěšili čekatele na atmosférickou first-person střílečku Metro: Last Light z Východu. Nevyjde totiž letos v létě, jak se původně předpokládalo, ani na podzim, nýbrž až někdy mezi lednem a březnem 2013.

"Potřebujeme více času na vylepšení a vybroušení hratelnosti tohoto skrytého pokladu," vysvětlil šéf vydavatele, který také přiznal, že se chce vyhnout vánoční sezoně a že zdvojnásobil rozpočet na marketing hry, z níž jsme byli v dojmech nadšeni.

Letos se od problémy sužovaných THQ dočkáme pouze Darksiders 2 (červen), South Park: The Game (podzim) a nějakých dvou ještě neoznámených her, z nichž jednou by mohlo být nové Company of Heroes. Third-person střílečka Devil's Third od tvůrce Ninja Gaiden či Dead or Alive byla též posunuta na začátek 2013.

Pokud se THQ dožijí dalšího fiskálního roku, který bude mezi dubnem 2013 a březnem 2014, mohl by pro ně být velmi úrodný. Posuďte sami: Homefront 2 od Cryteku, nové projekty od tvůrce Assassins Creed, režiséra Guillerma del Tora, autorů Left 4 Dead a snad i Dark Millenium Online, ačkoli pro něj se teď hledá partner, který by s ním pomohl.

Saints Row 3 se prodaly téměř 4 miliony kusů, takže Volition už dělají na pokračování. Co se naopak neujalo, je kreslící tablet uDraw pro PS3/X360, kdy se odhady THQ i externích poradců, zmlsaných úspěchem Wii verze, šeredně minuly výsledkem o tržby 100 milionů dolarů. Firmě teď leží na skladě miliony neprodaných kusů, v čemž vidí hlavní příčinu svých současných potíží, kvůli nimž propustila 240 zaměstnanců a její šéf si o polovinu snížil plat.

Kompletní E3 2011 demo z Metro: Last Light

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Metro: Last Light

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments