Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Metal Gear Rising potvrzen i pro PC

A k tomu od Konami nová automatovka.

Metal Gear Solid: Rising byl slavnostně a nečekaně představen již na konferenci Microsoftu, teprve během noční akce pořádané Konami se ale potvrdilo to, o čemž na svém Twitteru psal již moderátor Geoff Keighley.

Hra totiž příští rok vedle Xboxu 360 nakonec přecejenom vyjde i pro PlayStation 3 - a vedle toho také na PC, což až doteď někteří považovali jen za překlep v tiskové zprávě.

Připomeňme, že hlavním hrdinou bude tentokrát Raiden, bojovat se bude zřejmě i s duchy a že nepůjde o vybočení z žánru, tzn. bude to regulérní stealth akce jako předchozí díly série. Hideo Kojima však nebude na Rising šéfem vývoje ani designérem, namísto něj se věnuje PSPčkovému Peace Walkeru.

Na konferenci Konami byl také představen Metal Gear Arcade aneb automatová "taktická online akce," jak hlásal teaser trailer. Vycházet bude z modelu nedávno vydaného Metal Gear Online, s nímž má mít podobný systém provázání hráčů.

Zahrajete si ji ve zvláštní budce, se speciálním interface, za pomoci služby eKonami a také s trojrozměrnými brýlemi. Jako první se ale objeví v japonských hernách.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Metal Gear Solid: Rising

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments