If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Natal bude fungovat pro všechny

Microsoft odmítl spekulace o černoších.

Včerejší článek o tom, že projekt Natal může být tak trošku rasistický, vyvolal hodně reakcí. Mluvilo se o tom všude a to tak moc, že Microsoft musel vydat nějaké prohlášení. "Na E3 jsme ukázali, co můžeme očekávat, jakmile půjde Natal do prodeje. Jak jsme vysvětlovali všem, kteří si ho mohli vyzkoušet v praxi, pracujeme zatím pouze s technickými demy, které, jak je asi všem jasné, nemusí fungovat vždy úplně správně," řekl Microsoft Eurogameru.

"Cílem projektu Natal je zničit bariéry a docílit toho, aby byl schopen hrát úplně každý. Jakmile se bude Natal prodávat, bude samozřejmě fungovat s lidmi všech tvarů a všech etnik."

Microsoft také ukázal video, na kterém s Natalem hraje afro-americký bývalý boxer Sugar Ray Leonard a jak se zdá, bez sebemenších problémů.

Server IncGamers na toto téma hovořil také s profesorem Harveym Ruttem, expertem na infračervené technologie. "Blízká infračervená technologie je nejlevnější, ale také nejvíce náchylná k chybám. Neměla by mít ale větší problémy s rozeznáváním lidí podle barvy pleti. Spíše bych řekl, že to mohl být softwarový problém, který se dá vyřešit například zvýšením citlivosti kamery nebo její vyšší světelností."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments