Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Microsoft představil Kinect NUads

Budou interaktivní reklamy zábavné?

Microsoft v noci oficiálně představil Kinect NUads neboli systém interaktivních reklam, které mají nahradit zastaralé propagační formáty nejen přímo v hrách. V zásadě půjde o interaktivní reklamní spoty, které budete moci ovládat hlasem či gesty stejně jako obyčejné hry pro Kinect.

"Pokud máte vysoce interaktivní zákazníky a pasivní médium, dopadá to tak, že lidé se dívají na [reklamy v] televizi a přitom telefonují nebo si hrají na laptopu, zkrátka nedávají pozor," vysvětlil generální obchodní manažer firmy Mark Kroese. "Nuads vytvoří přirozené prostředí pro interaktivní reklamy přímo ve vašem televizoru."

Jako několik příkladů se nabízí třeba mávání před displejem, jež Kinect automaticky přemění ve váš hlas při nějaké anketě ("Máte na své oblíbené pizze rádi houby?"). Pokud před televizorem řeknete "Xbox Near Me", Kinect zase automaticky vybere nejbližší obchod, kde si můžete kýžený produkt zakoupit.

Stejným způsobem lze třeba reagovat na televizní reklamu, kdy řeknete "Xbox Schedule" a Kinect automaticky zašle připomínku na nadcházející TV epizodu tohoto seriálu na váš mobilní telefon. Pokud by se vám nějaká reklama opravdu líbila, přes Kinect jí můžete dokonce doporučit na Twitteru.

Read this next