If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Microsoft prodal 2,5 milionů Kinectů

Sony 4,1 milionů PS Move.

Update (16:00): Sony právě zareagovalo na ranní oznámení Microsoftu vlastními údaji, dle kterých už se prodalo přes 4,1 milionů PlayStation Move. To je sice podstatně víc než Kinectu, je ale třeba mít na paměti, že Move šlo na trh už v září a tudíž má oproti své konkurenci stále předstih.

Původní článek: Microsoft dnes nad ránem oznámil, že za pětadvacet dní od vydání pohybového ovladače Kinect už prodal 2,5 milionů kusů. Tato čísla zahrnují jak veškerý dosavadní odbyt na území USA, Evropy, Austrálie i Japonska, tak i ovladače prodané za minulý týden a především tzv. "Černý pátek", který v USA před tradičním svátkem Díkuvzdání odstartoval sezónu předvánočních nákupů.

Jak upozorňuje šéf interaktivní divize firmy Don Mattrick, Microsoft tedy skutečně míří za svým cílem prodat do konce roku pět milionů Kinectů. První milion jednotek byl odbaven jen za deset dnů po vydání pohybového ovladače a již nyní se celkový odbyt blíží třem milionům - v době, kdy horečka předvánočních nákupů teprve startuje.

"Jsme nadšeni zájmem konzumentů o Kinect a tvrdě pracujeme na tom, aby výroba a dodávky Kinectu do herních obchodů odpovídaly poptávce," řekl Mattrick. Jak připomíná tisková zpráva, Kinect je momentálně k dostání u více než šedesáti tisíc prodejců v osmatřiceti zemích světa.

Dle všeho se tedy naplňují prognózy herních novinářů: Kinect slaví větší úspěch v USA, kdežto na evropském a asijském trhu má silnější postavení konkurenční Sony se svým Move. Ten zdolal hranici 2,5 milionů kusů již koncem října letošního roku, tedy také zhruba měsíc po svém vydání.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

PlayStation Move

PS3

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments