If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Microsoft: Xbox 720 jen tak nebude

Nová generace konzolí brzy nepřijde.

Pokud se už nemůžete dočkat, co asi nabídnou konzole nové generace, budete si muset ještě pár let počkat. Microsoft totiž zcela jasně řekl, že Xbox 720 jen tak nepřijde.

Šéf Microsoft Game Studios Phil Spencer prozradil, že společnost se zaměřuje na rozvíjení současného Xboxu 360. Soustředí se na jeho doplňky, jako bude nadcházející Natal. Úplně nový hardware teď rozhodně není na pořadu dne.

"Když jsme přepracovali dashboard, Xbox 360 působil jako úplně nová konzole," tvrdí Phil Spencer. "Nechceme zákazníkům začít prodávat nový hardware ve špatný čas. Chceme naší současnou platformu neustále vyvíjet a vylepšovat. A k tomu můžeme vymýšlet i nová hardwarová řešení, jako je třeba právě Natal."

Microsoft se ostatně netají tím, že Natal bude mít stejnou propagační a marketingovou péči společnosti, jako kdyby vydávali úplně novou konzoli.

"Bude třeba jednou začít prodávat novou konzoli?" ptá se sám sebe Spencer. "Teď rozhodně není ten vhodný čas. Vyčkáme, až naše zkušenosti dosáhnou určité úrovně, stejně jako jsme tak učinili s kamerou Natal. Musíme také počkat, až na to budou připraveni všichni i z pohledu softwaru." Čímž má na mysli herní vývojáře.

Spencer dále říká, že uvedení Natalu [na podzim 2010] "nastartuje zcela novou éru zábavy". Říká také, že zákazníci rozhodně nechtějí další novou konzoli za plnou cenu.

"Co na naší konzoli lze vylepšit? Přidat jí paměť? To asi nestačí. Jsme spokojení s tím, jak si Xbox 360 v současnosti vede. Jsme spokojení i s jeho cenou. Zákazníci prostě teď nechtějí další konzoli za 400 dolarů."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments