Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

MS zamítá 3D coby technologii budoucnosti

Kinect je prý lepší než 3D.

Microsoft je zatím jedinou společností, na jejíž tiskové konferenci nezazněla zkratka 3D. Nintendo představilo handheld 3DS, ke kterému nebudou potřeba brýle a Sony bude 3D hry na PS3 tlačit mezi hráče poměrně intenzivně. Microsoft ve 3D ale nevidí technologii budoucnosti.

V rozhovoru exkluzivně pro Eurogamer řekl šéf anglického Microsoftu, Neil Thompson, že Kinect je pro budoucnost v současné době lepší, než 3D. Thompson porovnává pořizovací náklady a dosažení k masovému trhu a z toho mu vychází, že má Kinect větší smysl, než 3D.

I přesto se ale pro Xbox 360 3D hry připravují a Microsoft se nechal v minulosti několikrát slyšet, že Xbox 360 je plně schopna zobrazovat 3D. Někteří zástupci Microsoftu se dříve vyjadřovali o 3D velmi pozitivně. Technologie je to pro MS prý „extrémně zajímavá“ a již nyní s ní v Microsoftu experimentují a pracují na 3D hrách.

V současnosti je tedy 3D pro Microsoft vedlejší věc. Letos se bude všechno točit kolem Kinectu. Možná se dočkáme tahu na 3D branku příští E3.

Read this next