Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Microsoft zcela ukončil vývoj Microsoft Flight

Přídavky se moc neprodávaly?

Microsoft s definitivní platností ukončil vývoj free-to-play leteckého simulátoru Microsoft Flight.

Na hře se pracovalo ve studio Microsoftu v kanadském Vancouveru, který díky tomu musel propustit několik svých zaměstnanců. Zrušen byl také vývoj Kinect titulu s názvem Project Columbia, na kterém se pracovalo ve stejném studiu.

Důvodem rozpuštění týmu pracujícího na Microsoft Flight jsou velice pravděpodobně slabé prodeje stahovatelných přídavků. Analytický článek na leteckém webu AVweb uvádí, že to může být způsobeno zejména tím, že Microsoft Flight byl mnohem arkádovější než skutečný simulátor Microsoft Flight Simulator. Navíc měla hra velkou konkurenci v X-Plane, která je pro fanoušky leteckých simulátorů sympatičtější - je mnohem komplexnější.

Microsoft měl dlouhou historii v leteckých simulátorech zejména díky sérii Microsoft Flight Simulator. S vydáváním této série ovšem skončili v roce 2009 a free-to-play verze Microsoft Flight ji měla nahradit.

Hra původně vyšla koncem února 2012 s možností létat v oblasti Havaje. Základní hra byla zdarma, ale pokud jste chtěli otevřít další oblasti nebo létat s větším množstvím letadel, museli jste si dokoupit poměrně nákladné stahovatelné přídavky. Počátkem tohoto měsíce vyšel poslední přídavek s názvem Alaskan Wilderness. Ten asi bude tím posledním.

Read this next