If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Microsoft zůstává věrný hardcore hráčům

Ti se dočkají i zlepšení kvality hovorů.

Microsoft ujišťuje hardcore hráče, že je i nadále odhodlán je podporovat, i když se v současné době snaží rozšířit uživatelskou základnu Xbox Live, coby online platformy.

Jerry Johnson, šéf Xbox Live Studios věří, že právě hardcore hráči jsou nejlepšími zastánci Xboxu a jeho funkcí. „Vím, že je všude plno kontroverze jestli se neotáčíme k hardcore publiku zády, jestli se nehoníme za uživateli Wiička. Má odpověď je důrazné ne.“

„Říkám to proto, že si uvědomuji, že Live byl postaven tak, aby z něj těžil hardcore hráč a právě na hardcore hráče byl i vývoj cílen. Víme také, že hardcore hráči jsou nejlepšími zastánci Live a díky nim naše uživatelská základna roste.“

Jerry následně uvádí příklad na sobě a své rodině, kdy měl od manželky zakázáno tahat Xbox 360 do ložnice, ale poté, co manželce ukázal Sky Player, chtěla Xbox v ložnici také ona. Díky Sky Playeru se tak může dívat na video obsah i v ložnici. A takových případů je podle Jerryho spousty. Jsou to právě hardcore hráči, kteří šíří osvětu dál.

„Jsme tedy přímo zaměřeni na hardcore publikum a budujeme mechaniky, které apelují právě na hardcore publikum. Také si ale uvědomujeme, že to je i cesta pro dosažení širšího publika.“

Xbox Live byl poprvé spuštěn v listopadu 2002, společně se startem prvního Xboxu. Nyní je na Live přes 25 milionů aktivních uživatelů a více než polovina těchto uživatelů má předplacen Gold účet.

Microsoft tak plánuje neustále Live vylepšovat. Nedávno oznámil například propojení Live s mobilními telefony, na kterých poběží nové mobilní Windows 7, nebo například výrazné zlepšení zvukové kvality hovorů.

Jerry vysvětluje, že když tehdy uvedli možnost hlasové komunikace přes Xbox Live, použité kodeky měly nízký bit rate a a celý systém byl stavěn minimálně na 64k připojení. S podzimním updatem se má spousta věcí vylepšit, včetně právě často kritizované kvality hovorů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Adam Homola

Contributor

Comments