If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Mnišská řežba z Diabla III

Představení nového hrdiny a datum vydání.

Během dnešní zahajovací konference z BlizzConu, kterou jste s námi mohli sledovat v přímém přenosu, odhalil Blizzard novou hráčskou třídu z Diabla III: mnicha. Nejprve ale doporučujeme si vychutnat čerstvě vydaný filmeček přímo z herního z enginu, který jsme pro vás v opatřili českými titulky.

"Mnich je rychlý a přitom zranitelný," vysvětloval pak hlavní designér Jay Wilson na následném panelu, zasvěceném právě nové postavě. Ta prý bude v něčem podobná vrahovi z druhého dílu.

Mnicha mají charakterizovat různá komba, posvátná magie, rychlost a doplňující skilly. Nepůjde přitom zrovna o třídu určenou začátečníkům, což můžete posoudit třeba i z čerstvých obrázků, které jako obvykle naleznete v tabulce pod článkem.

Hrdina bude ovládat např. Umění stovky pěstí, kdy třikrát za sebou rychle stisknete tlačítko myši, ale mnich ve skutečnosti vykoná různé pohyby; podle designéra Wyatta Chenga trochu na způsob japonských bojovek.

Bude tu také tzv. Ochromující vlna, která nepřátele v první řadě zpomalí, pak jim způsobí extra poškození a při třetím úderu ještě obojí zdvojnásobí. Třetím skillem do počtu bude mnichova Výbušná dlaň, ze které začne protivník krvácet a když zemře, zároveň přitom vybuchne, což ublíží všem okolo stojícím nepřátelům. Tyto a další ostatně můžete sami vidět v pohybu v devadesáti vteřinách odsvěcené řežby.

Paul Sams z Blizzardu mimochodem během panelu utrousil něco v tom smyslu, že tvůrci opět zvažují přetáhnout hru i na konzole. Než k tomu ale bude něco konkrétního, radí se nebrat tento výrok příliš vážně.

A v samotném závěru pak šéf firmy Mike Morhaime potvrdil, že příští rok Blizzard vydá pouze StarCraft II a čerstvě oznámený datadisk World of Warcraft: Cataclysm. To tedy znamená, že s Diablem III lze definitivně počítat až v roce 2011.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Diablo III

Video Game

Diablo III: Reaper of Souls

Video Game

Related topics
PC
About the Author

Levis

Contributor

Comments