If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Multiplayer Modern Warfare 2 zdarma

Hraní online zůstane bez poplatků.

Před pár dny zde zaznělo, že Activision uvažují o zavedení měsíčních poplatků pro online multiplayer u jejich dobře zavedené série Call of Duty. Tenhle jejich nahlas vyslovený záměr vzbudil velký rozruch a polemiku, pročež se Infinity Ward, tvůrci nově příchozího Modern Warfare 2 a starších dílů, rozhodli uvést některé věci na pravou míru.

Komunitní manažer Infinity Ward - Rober Bowling, na oficiálním fóru k tématu prohlásil: "Tyto zvěsti nemají co dělat s naší společností a našimi hrami, počítaje v to také Modern Warfare 2. Nikdy bychom podobný systém do Modern Warfare 2 nezabudovali, takže se není čeho bát. Online multiplayer zůstane nadále zadarmo, stejně jako u dosavadních dílů Call of Duty."

Nabízí se sice trochu jízlivá poznámka, kdo by v tomhle případě nakonec mohl mít úplně poslední a rozhodující slovo, jestli vývojářské studio nebo samotný vydavatel - tedy firma Activision. Nicméně lze tedy počítat s tím, že výše anoncovaný model předplatného zde (u Modern Warfare 2) skutečně ještě neuvidíme.

V tomto kontextu by asi bylo dobré zmínit dvě zcela zásadní věci. Předně tolik, že model předplatného by mohl být službou až u budoucích her v Call of Duty sérii, kde bychom se pak mohli nadít přímo nějakého hodně ambiciózního MMO titulu typu Call of Duty Online, který by mohl být samostatnou odbočkou. A za druhé, Activision o předplatném uvažují jako o jakési prémiové službě. Takže online multiplayer by v případě eventuálního Call of Duty 7 fungoval stejně, jako doposud, čili gratis. Ovšem hráči, ochotní si připlatit, by pak dostali nad rámec standardní nabídky ještě něco navíc. Nakolik by šlo (nebo půjde) o průchozí nápad, ukáže samozřejmě až čas.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
About the Author
Comments