Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Modern Warfare 2 DLC trhá rekordy

Vysoká cena za pět map hráče nezastavila.

Když bylo oznámeno, že Stimulus Package, první stahovatelný přídavek k Modern Warfare 2, bude poněkud předražený, předpokládalo se, že nebude mít příliš velký úspěch. Jak se ovšem zdá, zanícené hráče nezastavila ani vysoká cena 1200 Microsoft Points (10.20 euro/15 dolarů - cca 260 Kč). Tolik jinak stojí jen ty největší arkádové hry. Navíc v našich podmínkách při nevýhodném nákupu stíracího kuponu v českých obchodech 1200 bodů vyjde dokonce kolem 450 Kč.

Activision vydal tiskovou zprávu, ve které se chlubí tím, že se Stimulus Package trhli hned několik rekordů na Xbox Live Marketplace.

Během prvních čtyřiadvaceti hodin si stahovatelný přídavek stáhlo přes milion hráčů a během prvního týdne jich bylo celkem 2,5 milionu. To se ještě žádnému přídavku, natož placenému a takhle drahému, nepodařilo.

Activision to vyzkoušel nejprve s vyšší cenou Modern Warfare 2 a prodeje stejně byly vysoké. Teď to zkusili s dražším stahovatelným přídavkem, který navíc obsahuje pouze pět multiplayerových map, z nichž dvě jsou jen předělané z prvního Modern Warfare, a zase jim to vyšlo. Spousta lidí se tedy obává, že podobně nadsazené ceny přídavků můžeme očekávat i u dalších AAA titulů.

Stimulus Package DLC je zatím exkluzivně pro Xbox 360. Předpokládá se, že jakmile skončí Microsoftu exkluzivita, objeví se i na PS3 a PC. Jak dlouho by ovšem tato exkluzivita měla trvat, to nikdo neprozradil.

Read this next