Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Petice za servery Modern Warfare 2

PC hráči se bouří kvůli změně multiplayeru.

Již přes 90 tisíc lidí podepsalo petici, s kterou chtějí docílit, aby Infinity Ward přidali do hry Modern Warfare 2 podporu dedikovaných multiplayerových serverů. O víkendu totiž tvůrci oznámili, že i PC verze hry bude obsahovat multiplayerový systém velice podobný tomu, jaký funguje na Xbox Live a PlayStation Network. Tedy že multiplayer bude zprostředkován peer-to-peer propojením hráčů, propojením přímo mezi nimi, namísto připojení všech na dedikovaný server. To vše zajistí program nazvaný IWnet a ačkoliv o něm zatím stále není mnoho známo, PC hráči jsou zděšení.

Hráči vývojáře žádají, aby přehodnotili své rozhodnutí nezahrnout do PC verze hry Modern Warfare 2 podporu dedikovaných multiplayerových serverů. Dodávají v petici také, že to bylo právě PC jako platforma, která tak proslavila online část původního Modern Warfare a Call of Duty.

Komunitní manažer Robert Bowling potvrdil, že chtějí, aby multiplayerová část PC verze se více podobala té konzolové. "Nebudou tam žádné soukromé servery, žádný seznam serverů. Pouze oficiální služba IWnet, která bude zprostředkovávat multiplayer mezi hráči podobných schopností. Své multiplayerové hry si přesto samozřejmě můžete nastavit, jak chcete – vypnout vzdušnou podporu a tak podobně."

Read this next