If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Modern Warfare 3 vydělal miliardu rychleji než Avatar

Activision se koupe v penězích.

Zvládli to přesně o den rychleji. Filmu Avatar trvalo vydělat 1 miliardu dolarů 17 dní, Modern Warfare 3 to trvalo 16 dní.

Bobby Kotick z Activisonu se k tomu samozřejmě vyjádřil a dmul se nad tím, co všechno značka Call of Duty na světě znamená a jak je velká. Šéf Activision Publishing Eric Hirshberg k tomu dodal, že Call of Duty má své stálé hráče, ale dokáže přecházet i žánry a hru si kupují pořád noví a noví lidé.

Z Activision už dříve řekli, že jenom v USA a Velké Británii se během 24 hodin prodalo 6,5 milionů kusů hry, což znamenalo tržby 400 milionů dolarů. Během dalších čtyř dnů už byly tržby 775 milionů dolarů.

Společnost také ve své tiskové zprávě píše, že značka Call of Duty má už stejnou váhu, jako značky Star Wars, Harry Potter, Pán prstenů nebo NFL. Každý rok totiž přiláká desítky milionů lidí.

Úspěch má také komunitní služba Call of Duty: Elite. Od spuštění se do statistiky sledující platformy zaregistrovalo 6 milionů lidí a z toho 1 milion lidí si za službu připlácí.

Výdělky her a filmů se ovšem nedají příliš porovnávat, protože hry se prodávají, ale filmy jdou do kina a zhruba stejné příjmy pak mají ještě z vydání na DVD a Blu-ray. Mnohdy takto filmy vydělají ještě víc, než v kině.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Modern Warfare 3

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii, PC, Nintendo DS

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments