If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nový díl adventury Day of the Tentacle?

Když se bude kupovat Monkey Island.

Kalifornská firmička Telltale Games, která vznikla teprve v roce 2004, by se mohla klidně stát hybatelem, který znovu spustí vlnu mainstreamových adventur. Telltale Games se skládá z bývalých zaměstnanců LucasArts, kteří pracovali na těch starých dobrých adventurách. Úspěšně vydali několik epizod pokračování Sam & Max, teď se chystají na nová epizodní pokračování Monkey Island. Co zbývá? Day of the Tentacle.

Dan Connors, ředitel Telltale, se nechal slyšet, že z těch velkých sérií LucasArts vlastně už zbývá jen Day of the Tentacle. "Mám kontakty na tvůrce Day of the Tentacle a tahle série patří mezi jednu z nejdůležitějších, které LucasArts má. Všechno teď závisí na tom, jak se nám bude dařit s Monkey Island," řekl. Brooks Brown z LucasArts už dříve prohlásil, že pokud chtějí fanoušci, aby vznikly další remaky a pokračování jejich klasických adventur, musí si koupit předělávku jedničky Monkey Island a nové pokračování od Telltale Games.

Dan Connors už má dokonce námět, o čem by pokračování Day of the Tentacle mohlo být. "Představuji si, že Bernardovi, Hoagie a Laverneovi je dvaatřicet, jsou dospělí, mají práci a jak by to vypadalo." Samozřejmě, Connor neustále upozorňuje, že ještě není zdaleka nic jistého. A neustále opakuje, že pokud se speciální edici Monkey Islandu a jeho novým dílům nebude dařit, asi máme smůlu.

The Secret of Monkey Island: Special Edition vyjde pro PC a Xbox 360 v létě, pětidílný Tales of Monkey Island začne pro PC a Wii vycházet 7. července.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments