If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nadšené recenze Red Dead Redemption

Čeká nás hra roku?

Game Informer, GamesTM, Official Playstation Magazine a New York Times už mají venku první recenze na očekávanou westernovou hru od Rockstaru - Red Dead Redemption. A všechny jsou nadšené.

Game Informer, který bývá ve svých hodnoceních poměrně přísný a v některých případech přísnější než Edge, dal Red Dead Redemption hodnocení 9.75/10. Britský časopis GameTM příliš nezaostal a hru ohodnotil 9/10. Píší, že svět, který v Rockstaru vytvořili, jste ještě neviděli. Podle nich je i grafika a styl vyprávění revoluční a nic takového u hry s otevřeným světem ještě nebylo. Také píší, že i když hru hrajete už několik hodin, pořád objevujete nové a nové triky. "Příběhová část se nejenom vyrovná nejlepším filmovým dílům, ale může vedle nich hrdě stát," píší.

V Oficiálním Playstation magazínu dostala hra 10/10. Kromě grafiky, namluvení postav a příběhu plného emocí, blahořečí také soundtrack a "unikátní atmosféru". Vedlejší mise jsou zcela na vás a jejich splnění máte plně v rukou - lze je totiž dokončit různými způsoby. Lehce kritizují některé opakující se pasáže - chránění vagónu, odražení útoku banditů, ochranu skladů a podobně. Nakonec píší, že Red Dead Redemption dokonce předčí Grand Theft Auto IV.

V New York Times se nebojí označit Red Dead Redemption za "novou tvář interaktivního média". "Redemption vás dokáže naprosto pohltit ve svém fiktivním světě. V podstatě vás chytne za krk, přitlačí vás k zemi a nepustí. A vám už to potom ani nevadí," píší. Seth Schiesel, který recenzi pro New York Times napsal, uzavírá: "Pro tyto noviny jsem od roku 1996 napsal více než 1100 článků a zatím jsem nic nenazval "tour de force" (francouzský výraz pro vynikající kreativní počin). Tentokrát mě ale nenapadá lepší způsob, jak Red Dead Redemption popsat. Rockstarům se to zase povedlo."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Red Dead Redemption

PS4, PS3, Xbox 360, Nintendo Switch

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments