If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Naše recenze Dead Island již brzy

Dnes se začal prodávat v češtině.

"Někdo znovu zapnul herní průmysl". Na pultech domácích obchodů se dnes sešly hned tři žhavé novinky - NHL 12 (demo), Warhammer 40k: Space Marine (natočili jsme půlhodinu z hraní) a Dead Island.

Ta poslední jmenovaná zombie akce na tropickém dovolenkovém ostrově, jejíž PC verze má české titulky (ještě pár dnů za zvýhodněnou cenu) a na Steamu se pro Evropany odemkla dnes, to v raných kritikách docela schytala, ale opět se ukazuje, že není nad pořádné zahrání a udělání si vlastního názoru.

Dead Island dokázal recenzenta českého Eurogameru i po desítkách hodin hraní stále něčím překvapovat - novými nepřáteli, lokacemi, postavami pro konverzaci atd. I díky jiným kladům to tu zavání velmi vysokou známkou. V zatím jediné domácí recenzi udělil časopis Level po hraní v kanceláři distributora hodnocení 8/10.

"S těmi technickými chybami to podle mých zkušeností není zdaleka tak hrozné, jak to navenek vypadá ze zpráv. Klobouk dolů před Poláky," dodal recenzent EG. V některých raných kritikách to podle něj schytali neprávem (některé "zápory" asi vyplynuly spíš jen z krátkého hraní).

Zdá se, že tenhle černý kůň začátku podzimu se svými čtyřmi akty může trvanlivostí konkurovat i sérii Fallout, s nímž sdílí i silnou motivaci pro RPG rozvoj postavy.

Podrobný verdikt si na vašem oblíbeném serveru přečtete již brzy.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Dead Island

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments