If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Následník Heavy Rain opět jen na PS3

S hrou s názvem Fiv5 zůstane věrný Sony.

David Cage, tvůrce Fahrenheitu a Heavy Rain, dnes potvrdil, že jeho příští hra vznikne opět pouze na PlayStation 3. Už jen kvůli takové nepodstatné maličkosti, že Sony jeho projekty financuje. Nebýt Sony, těžko by v současné vypjaté době hledal jiného investora, který by investoval do posouvání hranic ve hrách. Sony se ostatně nedávno sama vyjádřila, že jako výrobce konzole, tedy ten, komu ostatní firmy musí odvádět licenční poplatky, cítí jakousi povinnost v tomto směru.

"Vztahy se Sony při práci na Heavy Rain byly fantastické. Podporovali nás od úplného začátku, ačkoliv šlo o riskantní projekt. Je nám ctí, že můžeme být součástí nejlepších herních studií na světě a nadále budeme pokračovat v tvorbě her pro značku PlayStation," řekl loajální David Cage na CVG. Mimochodem, PS3 právě dnes slaví své čtvrté narozeniny od evropského uvedení na trh 23. března 2007. Jo, letí to...

Jinak také vešlo ve známost registrování ochranné známky Fiv5 od Sony, což má být právě ta nová hra od studia Quantic Dream. To si zase zaregistrovalo stejnojmenné domény a tento název uváděl ve svém portfoliu i jeho grafik.

Název Fiv5 možná svádí k asociaci s filmy typu Se7en, ale David Cage se dříve vyslovil, že by už rád zkusil něco jiného než hru se sériovým vrahem. Proto se také nedočkáme druhého dílu Heavy Rain, což bylo opakovaně potvrzeno. Že by nějaké to sci-fi nebo válečná hra, jak se spekulovalo...?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Heavy Rain

PS4, PS3, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments