Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Naughty Dog chce PS3 další léta

Chtějí ji ještě 5 nebo 6 let.

Sice říkali, že u Uncharted 2 využívali Cell procesor v PS3 na sto procent, ale stále tvrdí, že se dá z Playstation 3 dostat víc. Dokonce tolik, že by jim tento systém vydržel dobrých dalších pět nebo šest let.

V rozhovoru pro G4TV řekl prezident společnosti Evan Wells, že nový hardware v dohledné době příliš nechtějí. Z procesoru Cell se totiž podle něj dají vymáčknout ještě lepší výkony.

"Začínáme si na PS3 zvykat," řekl během rozhovoru. "Rád bych s Playstation 3 pracoval ještě nějakých pět nebo šest let. Pořád z té konzole toho můžeme hodně dostat."

Dále dodal: "Mezi prvním a druhým Uncharted jsme hodně pokročili a pěkně jsme procesor Cell vytížili, ale pořád můžeme jít výš. Hardware Playstation 3 nás nijak nelimituje, to spíše počet denních pracovních hodin a fakt, že chceme hry vydávat co nejdříve."

Podle Wellse sice Uncharted 2 využívalo procesor Cell na sto procent, ale vývojáři nyní optimalizují své technologie, takže ze střev PS3 toho budou umět dostat ještě víc. "Občas mi skoro přijde, že výpočetní síla téhle konzole je nekonečná. Když pro určitou věc najdete tu správnou činnost, kterou má vykonat, udělá to šíleně rychle."

Těžko říct, zda se to Naughty Dog splní. Už nyní se totiž spekuluje, že by Sony mohlo přijít s Playstation 4 někdy v roce 2012.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments