Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Návrat klasiky Bonk: Brink of Extinction

Předělávka úspěšné plošinovky z 16-bitů.

Klasická plošinovka z 16-bitové konzole TurboGrafx se vrací na herní scénu. Ve znatelně vylepšené podobě a ve formě titulu určeného ke stažení. K mání přitom bude na konzolích PS3, X360 a také Wii.

Hra Bonk: Brink of Extinction má jít ve stopách výše avizované klasiky, takže se dočkáte především plošinovkovitého křepčení. Ačkoliv půjde o dvojrozměrné hopsání, můžete čekat 3D svět, jehož kontury bude možné prozkoumat i díky kooperativnímu režimu pro dva hráče.

Hlavní hrdina Bonk, charismatický jeskynní človíček, má mít přitom do vínku dány rozličné schopnosti, počínaje šplháním a plaváním a konče možnou transformací do osmi alternativních podob - včetně prapůvodního bahna.

Zdejší prehistorický svět vás protáhne lokacemi jako jsou džungle, pouště či vulkanické jeskyně, přičemž při cestě za záchranou země před srážkou s kometou narazíte na spoustu nepřátelských elementů. Tudíž přijdou vhod nejrůznější power upy, poschovávané uzdravovačky a checkpointy, co vám dají načas vydechnout. Tvůrci slibují další obsah ke stažení, kde se nadějete mj. nových herních módů.

Bonk: Brink of Extinction se tedy díky úsilí Hudson Softu objeví v rámci nabídky PSN, XBLA a WiiWare, resp. na konzolích PS3, X360 a Wii. Zatím není zřejmé datum, ani cena za tuhle hru.

Read this next