If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Forza Horizon potvrzena na podzim

Od tvůrců Split Second a Race Driver Grid.

Microsoft oznámil, že už tento rok vyjde Forza Horizon, nová závodní hra nikoli přímo od domácích Turn 10 (budou dozorovat a produkovat), ale od nových vývojářů Playground Games. Bude opět exkluzivně pro X360.

Příliš mnoho detailů zatím není známo. Microsoft titul pouze oznámil na akci Spring Showcase, kde představují své budoucí tituly. Spekuluje se ale, že by mohlo jít o arkádovější a uvolněnější závodní hru s otevřeným světem podobně jako Test Drive: Unlimited či Need for Speed: The Run.

Na otázky ohledně titulu se zástupce Turn 10 stojící za Forza sérií zručně vykrucoval. "Jistě není nic proti ničemu, když bude Forza zkoušet spoustu různých věcí," řekl Dan Greenawalt, šéf studia. Když byl dotázán, zda bude hra realistickým simulátorem běžícím na 60 snímcích za sekundu, což k Forza sérii patří, také se z odpovědi vymluvil:

"Co se toho týká, je třeba si položit otázku, o čem celá série Forza je. Pro mne je to vize automobilové kultury, schopnost nadchnout lidi z aut, o komunitě, a o tom, spojovat lidi dohromady." Takže jsme se vlastně nedozvěděli vůbec nic.

Dan Greenawalt zároveň věří, že série Forza by mohla konkurovat i takovým, jako je NASCAR a F1. "Jsme rádi za náš úspěch, ale pořád existují závodní značky, které jsou větší, jako třeba NASCAR a F1." Přímo naznačil, že Forza hry by měly teď začít vycházet každý rok. "Poslední, co bychom chtěli ale udělat, je vydávat Forzu každoročně se snižující se kvalitou. Proto musíte najít kvalitní partnery," řekl na Showcase.

Vývojářské studio Playground Games, jež založili bývalí zaměstnanci Codemasters Gavin Raeburn a Ralph Fulton, se rekrutuje z poměrně zkušených tvůrců závodních her jako jsou série DiRT, Grid, Project Gotham Racing, Need for Speed: Shift a Shift 2: Unleashed.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Forza Horizon

Xbox 360

Forza Motorsport 4

Xbox 360

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments