If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nedodržen slib s Battlefield 1943 zdarma u BF3 na PS3

Něco se u EA či Sony pokazilo a zvláštní reakce.

Každý mohutný start nějaké zásadní hry doprovází úspěchy i průšvihy. Některé se dostanou na povrch, zvlášť když teď na severoamerický a evropský trh přichází dohromady okolo tří milionů kusů, jiné zůstanou pro veřejnost navždy ututlány. Do té první kategorie patří nemilé zjištění týkající se PS3 verze Battlefieldu 3.

"Koupil jsem si BF3 pro PS3 a chtěl jsem si zahrát slibovaný BF1943, ale nic takového na disku není. EA jsou lháři," rozhořčeně zaplavují diskusní fóra američtí hráči. A stejná situace panuje ve zbytku světa, ani čeští hráči BF1943 na Blu-Ray disku nenajdou.

Na červnové E3 přitom bylo oficiálně oznámeno, že každý kus Battlefieldu 3 pro PlayStation 3 přijde s přibaelnou předešlou hrou Battlefield 1943 zdarma. Byla to součást dohody Sony s EA, stejně jako časová exkluzivita všech přídavků na PS3.

Starší slova šéfa Sony Jacka Trettona, jak "dobře využijí zbývající volný prostor na Blu-Ray disku pro nabídnutí druhé hry BF1943", v dnešním světle zní přinejmenším tragikomicky. Ani kvůli nim nelze použít výmluvu na stáhnutelný obsah později.

Reakce EA, když se tento průšvih ve světě provalil? EA Czech ve vyjádření pro Eurogamer zopakovali to samé, co předtím jejich centrála na Twitteru: "Místo Battlefield 1943 na herním disku Battlefield 3 získají majitelé verze pro PlayStation 3 přednostní přístup ke všem DLC."

Problém je, že tohle se už vědělo dříve, tak to moc nelze chápat jako kompenzaci. A hlavně zrušení záměru přibalit k PS3 verzi Battlefield 1943 před vydáním EA nikde nijak nekomunikovali. Čímž uváděli zákazníky v omyl, že oproti ostatním platformám dostanou hned dva bonusy, ale obdrželi vlastně pouze jeden (předčasný přístup k DLC) a to se ještě neví, jestli budou zdarma nebo za peníze.

Battlefield 1943 je pro EA trochu zakletou hrou kvůli dlouhým odkladům problematické PC verze. A u PS3 verze nového Battlefieldu 3 je zase chybně uváděna česká lokalizace.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 1943

PS3, Xbox 360

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments