Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nejvíce pirátěné hry roku na torrentech

Modern Warfare 2 má další prvenství.

Konec roku se neodvratně blíží a v rámci zohledňování nejrůznějších žebříčků a bilancování uplynulého období se hodí zmínit i pirátskou herní scénu, jmenovitě Torrenty. Server TorrentFreak zveřejnil zajímavé údaje získané mj. z veřejných BitTorrentů, naznačující vysokou míru pirátství především na PC scéně.

Za končivší rok 2009 se na PC nejvíce stahovaly nelegální verze Modern Warfare 2. Třebaže se tahle střílečka objevila na trhu až v listopadu, s více než 4 miliony downloadů se stala nejvíce žádaným herním artiklem. S velkým odstupem pak následovaly The Sims 3 (3,2 milionu downloadů), Prototype (2,35 milionu), Need for Speed Shift (2,1 milionu) a Street Fighter IV (1,85 milionu).

Na konzoli X360 byla největší "poptávka" opět po Modern Warfare 2, nicméně počet downloadů nelegální kopie nedosáhl nakonec ani jednoho milionu. Následovaly hry Street Fighter IV (840 tisíc downloadů), Prototype (810 tisíc), Dirt 2 (790 tisíc) a UFC 2009 Undisputed (720 tisíc).

Není bez zajímavosti, že podobná čísla vygenerovaly také nejžádanější hry pro konzoli Wii, kde byl největší zájem o New Super Mario Bros. (1,15 milionu downloadů). Následovaly Punch-Out (950 tisíc donwloadů), Wii Sports Resort (920 tisíc), The House of the Dead: Overkill (860 tisíc), Mario Power Tennis (830 tisíc).

Read this next