Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nespokojený šéf Activision Blizzard

Mělo podle něj dojít na zlevnění konzolí.

Brány veletrhu E3 se dnes zavřely a mezi zúčastněnými sice převažuje dojem, že se výstava vrátila ve velkém, ne všichni jsou ale spokojeni. Mezi nimi je i Bobby Kotick, tedy šéf Activision Blizzard.

"Zklamalo mě, že nedošlo k oznámení výrazných poklesů cen u konzolí," říká Kotick. "Ze všech věcí, které hardwarové firmy dělají, je nejdůležitější si uvědomit dnešní obtížnou ekonomickou situaci a názorně ji přizpůsobit ceny."

Kotick tím kritizuje především trojici zásadních tiskových konferencí Sony, Nintenda a Microsoftu, které jste na českém Eurogameru mohli sledovat v přímém přenosu.

Kaz Hirai ze Sony i president Nintenda, Satoru Iwata, ale nic podobného v plánu nemají. "Se současnou cenou PlayStationu 3 jsme velmi spokojeni," tvrdí dokonce Hirai.

Kotick přitom v tomto názoru není sám. V podobném duchu se nedávno vyjádřil i Daniel DeMatteo, šéf obchodní sítě GameStop, podle kterého jsou dnešní ceny přemrštěné a nemají za ekonomické recese šanci přivábit ke konzolím další hráče.

Podle analytiků švýcarského UBS AG celosvětová prodejní čísla vyexpedovaných konzolí a handheldů v tomto fiskálním roce, končícím březnem 2010, spadnou o více než sedm procent. Bylo by to poprvé za posledních šest let.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author

Levis

Contributor

Comments