Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nová česká logická hra Axel and Pixel

Bokovka pro XBLA od tvůrců Mafie 2.

Take 2 přes svou divizi pro příležitostné publikum 2K Play oznámili novou hru Axel and Pixel pro Xbox Live Arcade. Není to ani tak adventura, jak hovořily pár dnů staré spekulace, nýbrž point and click titul s akčními a logickými minihrami. Kdo navštíví dnes spuštěnou oficiální stránku, tomu bude náplň hned jasná.

Ve hře budete putovat s malířem Axlem a jeho psím společníkem po ručně kresleném surrealistickém prostředí a řešit převážně prostorové hádanky. Coby příklad se uvádí hrátky s vodou, paprskem světla nebo ptáky. Celkem to má být 24 úrovní.

Pro našince je Axel and Pixel zajímavý dvěma fakty. Zaprvé se jedná o vůbec první českou hru pro platformu XBLA. Zadruhé pochází od moravských vývojářů z 2K Czech, je to vlastně taková jejich bokovka k očekávané Mafii 2. Navenek se však coby tvůrci prezentují jako Silverwish Games, což je značka, pod kterou vyšel dříve i Chameleon. Název 2K Czech (dříve Illusion Softworks) totiž chtějí spojovat jen s velkými AAA projekty, splňujícími nejpřísnější měřítka.

"Průběh prací na Mafii 2 tento vedlejší projekt nijak neovlivnil, v 2K Czech je několik týmů a nedělají pouze na Mafii," ujistil Eurogamer.cz PR manažer studia. Vývojářské jádro Axel and Pixel tvoří hrstka lidí, které byste spočítali na prstech jedné ruky. Částečně z brněnské pobočky firmy, částečně externisté.

Celkově vývoj této hry trval přes dva roky a nyní je prakticky připravena pro vydání letos na podzim. Šířit se bude jen digitální distribucí a stát by pravděpodobně měla kolem 8 amerických dolarů, ačkoli to ještě není potvrzeno. Vzhledem k autorům Axel and Pixel lze vkládat naděje do existence české lokalizace.

První čtveřici screenshotů si prohlédněte v tabulce pod článkem.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Axel and Pixel

Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments