Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nová FPS od tvůrců Stalkera

Přichází kyberpunkový Scorpion Disfigured.

Firma B-Cool Interactive vám možná nic neříká, je také poměrně nová, ale přešlo do ní pár lidí, kteří pracovali na velmi populárním Stalkerovi. Nikdo příliš důležitý, ale jako reklama ono "od tvůrců Stalkera" vypadá moc hezky.

Scorpion Disfigured bude mít se Stalkerem několik věcí společných. Třeba to, že půjde o FPS, která bude mít také RPG prvky. Podle všeho ne tak markantní jako tomu bylo u Stalkera, ale určitě budete mít ve hře možnost vylepšovat si alespoň zbraně.

Děj hry se odehrává v roce 2028, kdy je Země po mnoha politických a ekonomických krizích opravdu v troskách. Mnohá území ve Středním východu už dávno nemají vlády, ale různá území ovládají vzbouřenci a diktátoři, kteří ohrožují rovnováhu světa. Zejména v momentě, kdy se v Súdánu objeví naleziště plné mimozemských technologií. Z naleziště sice uteče virus a zabije sta tisíce lidí, následkem čehož se OSN rozhodne místo vybombardovat atomovkami, aby zabránili šíření, ale pár technologií se uchovalo. Byly zakázány, ale použily se v Kosovu. Elitní vojáci z týmu Scorpion to tedy mají prozkoumat.

Hra nebude jen obyčejnou střílečkou, ale budete muset také hodně využívat stealth přístup k různých situacím. RPG část bude zajišťovat kromě vylepšování zbraní také vylepšování vaší postavy, kdy podobně jako v Bioshocku budete moct získávat psychotické schopnosti – třeba schopnost na chvíli ovládnout nepřítele.

Vyzkoušet si můžete už dokonce i demo.

Read this next