Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Výstava GamesCom s 300 vydavateli

Co vás v srpnu čeká v Kolíně nad Rýnem?

Největší evropská herní výstava má název GamesCom a bude se konat ve dnech 19.-23. srpna v sousedním Německu, ve městě Kolín nad Rýnem. Tenhle nepřímý následovník dřívější Games Convention z Lipska, pořádaný jinými organizátory, chce nabídnout velkolepou prezentaci na 120.000 metrech čtverečních, kde se má představit více než 300 vystavovatelů z 25 zemí.

Nebudou tu chybět velká jména herního průmyslu jako Activision Blizzard, Capcom, Electronic Arts, Konami, Microsoft, Nintendo, Sega, Sony, Square Enix, Take-Two, Ubisoft a nebo Warner Bros. Takže doufejme, že navzdory nedávno skončivší E3 nás neminou nějaká další příjemná herní překvapení.

Jedním z hlavních cílů tady je představit a více přiblížit herní segment široké veřejnosti, dokonce se mluví o vážně pojatých debatách na herní témata. Organizátoři mají jako jednu z priorit ochranu mladých, což se projeví tím, že návštěvníci vyfasují různě barevné pásky, které jim následně umožní přístup do různých míst v závislosti na jejich věku.

Nachystán je také bohatý doprovodný program. Jedním z jeho bodů je kupř. představení nejlepších tváří angažujících se v nejrůznějších modifikacích počítačů, resp. možnost nahlédnout pod pokličku jejich kreativní tvorby. Nemají chybět ani freestyle závody motocyklistů a další atraktivní prezentace trendových sportů dnešních dnů, potažmo lifestylové akce.

Zkrátka GamesCom se tváří hodně přitažlivě, možná by stálo za to výstavu osobně navštívit. Ceny se přitom pohybují od 26 EUR za vstupné na jeden den. Jen škoda, že to je pro našince tak daleko - cesta do Lipska byla v minulých letech výrazně kratší než nějakých 700 kilometrů až na samotný západ Německa. Pro změnu se nerozhodli organizátoři, nýbrž hlavně zástupci herního průmyslu, kteří nebyli spokojeni s počtem hotelů i leteckým spojením do Lipska.

Read this next